Voorbereiding:
35 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
50 min.

Dit klassieke recept is heel eenvoudig te bereiden; na het schoonmaken van de mosselen is het meeste werk gedaan! Het koken zelf kost weinig tijd. Stokbrood is een must om de botersaus met wijn op te deppen.


Ingrediënten:

  • 2,25 kg mosselen, schoongeschrobd en baard verwijderd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, versnipperd
  • 2 handen gehakte verse peterselie
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 450 ml witte wijn
  • 90 gr boter, apart te verwerken

Bereidingswijze:

1De mosselen schoonschrobben, baard en vezel waarmee de mossel aan de schelp zit verwijderden (aan de onderkant met een mes doorsnijden). De mosselen die bij aanraken niet sluiten weggooien en gebroken schelpen ook. Apart zetten.

2Ui, 1 hand peterselie, laurierblad, tijm, wijn en 2/3 van de boter in een grote pan vermengen en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en 2 minuten laten koken. Mosselen toevoegen en de pan sluiten. 3-4 minuten koken tot de mosselen net opengaan. Beslist niet te lang koken! De mosselen overscheppen in kommen.

3Het kookvocht zeven en weer in de pan schenken. Resterende peterselie en boter toevoegen, verwarmen tot de boter is gesmolten en over de mosselen schenken.

Opbrengst:

4 broodjes