Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
65 min.

Naast alle varianten die er bestaan van lasagna, is dit een versie zoals ik hem laatst heb gemaakt, erg smakelijk! Als je de lasagne wat pittiger wilt, kun je een paar plakjes pepperoni toevoegen.


Ingrediënten:

  • 1 pak lasagnebladen
  • 2 kleine courgettes of 1 grote
  • 1 bakje champignons
  • 1 gele paprika
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ui

Bereidingswijze:

1Verwarm de over voor op 200 graden Celcius.

2Was de paprika en courgette en snijd in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd deze in schijfjes. Snipper de ui.

3In een koekenpan fruit je de ui in wat olie, voeg je de geperste knoflook toe en rul je het gehakt. Voeg tenslotte de champignons toe en roerbak enkele minuten.

4In een andere koekenpan roerbak je de stukjes paprika en courgette in wat olie, tot ze wat zachter zijn geworden. Houd de inhoud van beide pannen apart.

5Begin nu met het stapelen van de lasagne. Vet eerst een ovenschaal in en begin met een laagje kant-en klare pasta saus. Dan een laagje lasagnebladeren. Dan weer een laagje saus, met daarop een laagje van het gehaktmengsel (indien je pepperoni gebruikt leg je enkele plakjes op het gehakt). Daarover strooi je geraspte mozarella. Vervolgens weer een laagje bladeren, gevolgd door saus en daarbovenop een laagje courgette/paprika mengsel. Daar strooi je dan Parmezaanse kaas over. Al naar gelang de grootte van je ovenschaal/de hoeveelheid ingredienten kun je dit weer afwisselen met een gehakt-laag en dan weer een courgette/paprika-laag. Je eindigt met een laag rode saus en daarover de rest van de geraspte kaas.

6Dek de ovenschaal vervolgens af met aluminium-folie en laat gedurende 45-60 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Houdt de baktijd goed in de gaten, want al naar gelang het soort bladeren dat je gebruikt en de soort oven kan de baktijd nogal varieren. Haal het laatste kwartier de folie eraf zodat de kaas mooi bruin wordt. Serveer met een frisse salade.

Opbrengst:

4 broodjes