Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
45 min.

Dit is geen gewone zelfgemaakte curry. Een Indiase dame die het voor haar hele familie maakt, leerde me dit gerecht (maharaja curry) bereiden. Dopiaza betekent 2 uien, die u inderdaad in dit eenvoudige, maar heerlijke recept vindt. In plaats van kip kunt u lamsvlees gebruiken.


Ingrediënten:

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl komijn zaad
  • 2 grote uien, gehakt
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 theelepel cayennepeper naar smaak

Bereidingswijze:

1In een grote sauspan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin het komijnzaad bakken tot het begint te springen (20-45 seconden). Ui erdoor roeren en in ong. 5 minuten goudbruin bakken. Kurkuma, cayennepeper, garam masala, knoflook en gember erdoor roeren en 1-2 minuten bakken tot de geuren vrijkomen.

2Het mengsel met tomaat in een blender tot een gladde saus pureren. Terugschenken in de sauspan en kip toevoegen. Zachtjes laten sudderen tot de kip gaar is (ong. 20 minuten). Tijdens het koken eventueel water toevoegen zodat de curry de gewenste consistentie houdt.

Opbrengst:

4 broodjes