Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
90 min.
Klaar in:
225 min.

Pavlova, zoals een Russische balletdanseres. Om te combineren met verschillende vruchten, die je voorkeur hebben of die het seizoen aanbied.
Een kunstig dessert, bijna te mooi om op te eten 🙂


Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • snufje zout
  • 150 gr suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel azijn

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 140°C.

2Klop de eiwitten en het zout in een vetvrije kom met de mixer zolang tot er zachte puntjes/ pieken vormen.

3Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de suiker toe. Blijf kloppen tot er een stevige glimmende massa ontstaat. Spatel de maizena en azijn er door.

4Neem 1/3 van het eiwit en schep een ruime eetlepel cacao en kruidnagel er doorheen.

5Teken 8 rondjes (met behulp van een schoteltje) op bakpapier. Als je een grote Pavlova wilt maken teken je 3 grote cirkels (zoals de maat van een bord)

6Leg het bakpapier op de bakplaat en vul de cirkels met het eiwit, een paar witte en een paar bruine, spreid het mooi uit.

7Bak de pavlova’s in het midden van de oven in circa 1 1/2 uur. Doe dan de oven uit en laat ze in de oven met de deur op een kier helemaal afkoelen.

8Maak in de tussentijd het fruit schoon en snij eventueel in kleine reepjes of schijfjes.

9Klop de slagroom met vanillesuiker, en klopvast stijf. zet de pavlova’s op een bordje (of de grote op een schaal) en schep er flink slagroom op. Verdeel er rijkelijk vruchten over, daarna een volgende pavlova, weer een dikke laag slagroom en vruchten. Eventueel wat fruitsaus overheen laten lopen.

Opbrengst:

4 broodjes