Voorbereiding:
30 min.
Klaar in:
30 min.

Een taart gemaakt van soesjes. Leuk idee voor een feestje of verjaardag, jong en oud is er dol op!


Ingrediënten:

  • 50 soesjes
  • 1 of 2 zakjes roze glazuur (bijv. dr. oetker)
  • strooisels om de taart mee te versieren
  • 1 zak kabelspek of feestspekken

Bereidingswijze:

1Maak het glazuur klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak van de soesjes een ronde toren, door een ronde serveerschaal eerst vol te leggen met soesjes in 1 laag en er vervolgens in een kleinere cirkel steeds soesjes bovenop te leggen. Gebruik eventueel wat van het glazuur om ze aan elkaar te plakken.

2Giet het glazuur over de soesjestaart en bestrooi, zolang het glazuur nog vloeibaar is, met bloemetjes, strooisel of andere versiersels. Zet de spekjes rondom tegen de soesjestaart aan als decoratieve rand.

Opbrengst:

20 broodjes