Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
30 min.

Een makkelijke en gezonde salade met quinoa en cranberry’s.


Ingrediënten:

  • 360 ml water
  • 210 gram ongekookte quinoa, afgespoeld
  • 40 gram rode paprika, fijngesneden
  • 40 gram gele paprika, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • snufje kerriepoeder

Bereidingswijze:

1Doe het water in een pan en dek af met een deksel. Breng aan de kook op hoog vuur en giet dan de quinoa erbij, doe het deksel weer terug en laat verder sudderen op een laag vuur totdat het water is opgenomen, 15 tot 20 minuten. Doe de quinoa vervolgens in een mengkom, en zet in de koelkast om af te laten koelen.

2Als de quinoa eenmaal koud is, voeg de rode paprika, gele paprika, rode ui, kerriepoeder, koriander, limoensap, geschaafde amandelen, wortelen en cranberries toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen voor het serveren.

Opbrengst:

6 broodjes