Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
15 min.

Steak met een heerlijke cognac, peper en roomsaus. Serveer met frietjes of nieuwe aardappels en salade of asperges of gemengde groenten. Eenvoudig, smakelijk en snel.


Ingrediënten:

  • 2 steaks (rib eye werkt het beste) of gebruik filet of haas
  • 2 druppels Tabasco saus
  • ongeveer 100 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
  • klein blikje groene peperkorrels in pekel
  • klontje boter
  • goede scheut cognac

Bereidingswijze:

1Laat de steaks op kamertemperatuur komen.

2Verhit een koekenpan op hoog vuur en doe de steaks erin, zet het vuur iets lager en bak ze naar de gewenste gaarheid in slechts een paar minuten. Haal ze uit de pan en houdt ze warm terwijl je de saus maakt.

3In de dezelfde koekenpan, op een matig vuur, doe je twee eetlepels uitgelekte peperkorrels (bewaar de rest voor een ander recept), roer gedurende een minuut (het aroma van peper is misschien in eerste instantie een beetje sterk, maar dit zal verminderen). Giet de cognac erbij en flambeer vorzichtig of roer met een houten lepel gedurende een minuut of twee. Voeg de room toe, zet het vuur laag en kook tot de saus zich iets heeft verminderd. Voeg de tabasco toe, meng goed en roer dan de boter door de saus. Giet over de steaks en serveer.

Opbrengst:

2 broodjes