Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
15 min.

Een eenvoudig en smakelijk voorgerecht of borrelhapje. Gepaneerde en gefrituurde mozzarella wordt geserveerd met een pittige saus gemaakt met behulp van tomatensoep. Met behulp van de soep en een paar ingrediënten maak je een snelle smakelijke dip die je gasten zal imponeren. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast en koelkast staan.


Ingrediënten:

  • 4 bollen mozzarella op (zout) water
  • 1 blik (Heinz) tomatensoep
  • paneermeel
  • olie voor frituren
  • bloem
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereidingswijze:

1Giet de mozzarella balletjes af. Snijd elke bal in de helft en vervolgens elke helft in 3 gelijke stukken. Je moet eindigen met 6 stuks mozzarella per persoon.

2Verwijder de overtollige vloeistof door de mozzarella met keukenrol te deppen.

3Zorg dat je 3 kommen klaar hebt staan. Een met een beetje bloem, een andere met het losgeklopte ei en een met paneermeel.

4Dip elk stukje mozzarella eerst in de bloem, schud het overtollige eraf. Dip dan in het ei en tenslotte in het paneermeel en druk het stevig aan. Herhaal met de rest van de kaas. Laat minstens 15 minuten in de koelkast staan voordat je gaat frituren.

5Verwarm een kleine wok of pan met de olie. Frituur de stukjes mozzarella, een paar tegelijk, goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenrol.

6Doe vervolgens de soep in een pan. Voeg de paprikapoeder, zoete chilisaus, kruiden en chilipoeder toe, verwarm zachtjes, terwijl je de kaas frituurt.

7Als je klaar bent om te serveren – roer je de basilicum door de dipsaus. Serveer op een schaal met individuele potjes saus. Serveer warm. Belissimo!

Opbrengst:

4 broodjes