Voorbereiding:
90 min.
Bereiding:
150 min.
Klaar in:
240 min.

Geweldig chili con carne recept voor een hele grote groep mensen (100 porties). Maak het gerecht klaar in een hele grote pan (inhoud 23 liter) of gebruik meerdere kleinere pannen.


Ingrediënten:

  • 2700 gram gedroogde pintobonen (of bruine bonen)
  • 110 gr zout
  • 9 kilo mager rundergehakt
  • 450 gr uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze:

1Was de pintobonen. Breng 11,5 liter water aan de kook in een pan met een inhoud van 23 liter. Giet de bonen in de pan, breng het water weer aan de kook en kook 2 minuten. Haal van het vuur en laat 1 uur staan. Roer er het zout door en laat het geheel op laag vuur sudderen tot de bonen zacht zijn, ongeveer 90 minuten. Giet af en zet opzij.

2Bak in dezelfde pan (of een enorme koekenpan) het rundergehakt samen met de uien en knoflook bruin op middelhoog vuur. Meng het vleesmengsel, tomaten, tomatenpuree, chilipoeder, komijn, peper en gekookte bonen in de grote pan samen, roer, dek af en laat nog 1 uur zachtjes sudderen.

Opbrengst:

22 broodjes