Voorbereiding:
30 min.
Klaar in:
30 min.

Dit is een verbazingwekkend eenvoudig recept voor cheesecake. Bedek met je favoriete fruitvulling, fruit uit blik of vers fruit.


Ingrediënten:

  • 125 gr verkruimelde digestive koekjes
  • 5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 75 gr boter, gesmolten
  • 450 gr roomkaas

Bereidingswijze:

1In een kleine kom, roer je de koekkruimels, donker bruine basterdsuiker en kaneel samen. Voeg de gesmolten boter toe en meng. Druk in de bodem van een 20, 23 of 25 cm springvorm. Koel dit tot het stevig is.

2In een middelgrote kom, klop je de roomkaas en het citroensap tot het zacht is. Voeg slagroom toe en klop met een elektrische mixer tot het mengsel dik wordt. Voeg de suiker toe en klop tot het stijf is. Giet over de gekoelde koekkruimelbodem, en bedek met de fruitvulling. Zet gedurende enkele uren of een nacht in de koelkast. Voor het serveren, verwijder je de rand van de springvorm.

Opbrengst:

12 broodjes