Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
25 min.
Klaar in:
40 min.

Persoonlijk denk ik dat dit de beste brownies zijn in de wereld. Probeer ze, ik denk dat je het met me eens bent! Om de brownies rijk en boterachtig te maken, gebruik je gesmolten boter in plaats van de plantaardige olie.


Ingrediënten:

  • 125ml plantaardige olie
  • 200g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • 60g bloem

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor tot 180°C. Vet een vierkante bakvorm van 23cm in.

2Meng de olie, suiker en vanille in een middelgrote kom. Klop de eieren erdoorheen. Meng bloem, cacao, bakpoeder en zout; roer dit geleidelijk door het eimengsel tot het goed is gemengd. Meng de walnoten erdoor, indien gewenst. Verspreid het mengsel gelijkmatig in de voorbereide bakvorm.

3Bak de brownie gedurende 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de brownie begint los te komen van de randen. Laat afkoelen op een rooster alvorens in vierkanten te snijden.

Opbrengst:

16 broodjes