Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
150 min.
Klaar in:
180 min.

Het is altijd een beetje werk om lasagne klaar te maken, maar het is zeker de moeite waard. In dit recept worden veel verse kruiden gebruikt, en dat proef je! Versier de bovenkant eventueel nog met gehalveerde kerstomaatjes en extra verse peterselie.


Ingrediënten:

 • 300 gr Italiaanse worst (varkensvlees), het buitenste velletje verwijderd en in stukje gesneden
 • 400 gr rundergehakt
 • 1 grote ui, in stukjes gesneden
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 blik (400 gr) gezeefde tomaten
 • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
 • 1 groot blikje tomatenpuree
 • 125 ml water
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 eetlepel balsamicoazijn
 • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum

Bereidingswijze:

1Doe de stukjes worst, gehakt, ui en knoflook in een braadpan en bak op middelmatig vuur bruin aan. Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, gezeefde tomaten en water erdoorheen. Breng op smaak met suiker, balsamicoazijn, basilicum, venkelzaadjes, tijm, Italiaanse kruiden, zout, peper en peterselie. Doe de deksel op de pan en laat op een laag vuurtje, onder af en toe roeren, ongeveer 1,5 uur sudderen.

2Maak de bechamelsaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3Verwarm de oven voor op 190°C (Gasovenstand 5).

4Zo maak je de lasagne: Verdeel 1/3 van het vleesmengsel over de bodem van een ovenschaal (22×33 cm). Leg er lasagnevellen op. Bedek met 1/3 van de plakjes mozzarella. Verdeel 1/3 van het vleesmengsel over de mozarella. Herhaal deze stappen en eindig met een laag mozzarella, de bechamelsaus, en de Parmezaanse kaas. Dek af met aluminiumfolie (om plakken te voorkomen kun je de folie met wat olie insmeren of ervoor zorgen dat de folie de kaas niet raakt).

5Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het folie eraf en bak vervolgens nog eens 25 minuten langer. Laat de lasagne 15 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Opbrengst:

12 broodjes