Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
25 min.

Ideaal voor als er onverwacht bezoek komt en je snel nog iets lekkers uit je mouw wil schudden (met slechts 4 ingedriënten). Uit dit recept haal je ongeveer 15 kokosrotsjes.


Ingrediënten:

  • 125 gr poedersuiker
  • 140 gr geraspte kokos
  • 3 eiwitten
  • 1 eetlepel bloem
  • (eventueel 100 gr chocolade)

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 200°C.

2Zet een klein steelpannetje op het vuur en klop hierin de eiwitten samen met de poedersuiker totdat ze licht schuimen en de suiker volledig is opgenomen. Wanneer het mengsel ongeveer op lichaamstemperatuur is mag je het van het vuur halen.

3Voeg de kokosrasp toe.

4Voeg ongeveer 1 eetlepel bloem toe. Wanneer je mengsel al vrij stevig is (dit hangt af van de grootte van je eieren) kan je ook wat minder toevoegen of de bloem zelfs helemaal weglaten.

5Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm met een ijsschep (of 2 eetlepels) ongeveer 15 balletjes van het beslag. Let op: het deeg loopt nog een beetje uit, dus zorg ervoor dat je zeker 2 cm tussen elk koekje laat.

6Bak de koekjes in de voorverwarmde oven van 200°C in ongeveer 15 min gaar. Wanneer ze mooi goudbruin zijn aan de bovenkant zijn de kokosrotsjes klaar.

7Laat de kokosrotsjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat zelf vooraleer je ze op een rooster zet. Wanneer ze nog warm zijn, zijn de rotjses immers nog heel fragiel en kunnen ze gemakkelijk breken als je ze probeert te verplaatsen.

8(Als je wat meer tijd hebt, kan je de kokosrotsjes nog even met hun onderkant in wat gesmolten chocolade dopen en/of er wat chocolade over sprenkelen.)

Opbrengst:

15 broodjes