Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
35 min.

Kippenborst ingewreven met verse rozemarijn en vervolgens gesauteerd en gesmoord in een saus op basis van sinaasappelsap, witte wijn en ahornsiroop (of honing). Met deze heerlijk volle glazuur bereidt u een elegante, snelle maaltijd. Om te serveren: de kip op een bedje gekookte rijst leggen en een lepel saus erover schenken. Heerlijk met gestoomde asperges of peultjes.


Ingrediënten:

  • 240 ml sinaasappelsap
  • 120 ml droge witte wijn
  • 120 ml ahornsiroop of honing
  • 2 theelepels verse rozemarijn, fijngesneden
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1In een kleine sauspan sinaasappelsap en wijn aan de kook brengen. Het vuur iets lager zetten en af en toe roerend 5 minuten zacht door laten koken. Ahornsiroop (of honing) erdoor roeren en frequent roerend nogmaals 5-6 minuten laten koken tot een glanzende, iets ingedikte saus ontstaat. Apart zetten.

2In een kommetje rozemarijn, zout en peper vermengen en daarmee beide kanten van de kipfilet inwrijven. Apart zetten.

3In een grote koekenpan op een matig heet vuur boter en olijfolie verhitten. De kipfilet toevoegen en in een gesloten pan 5 minuten per kant sauteren tot de kip lichtbruin is. De sinaasappel-siroopsaus over de kip schenken, het vuur op sudderstand zetten en in een gesloten pan nogmaals 10 minuten bakken. De kip af en toe met saus bedruipen tot het vlees gaar is en de saus tot een vol, stevig glazuur is ingedikt.

Opbrengst:

4 broodjes