Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
220 min.

Een witte en pure chocolademousse geserveerd met een sinaasappelsausje met verse stukjes bloedsinaasappel. Een ware traktatie voor tijdens de feestdagen, zoals met Kerst.


Ingrediënten:

 • 20 gram boter
 • 200 gram pure chocola
 • 2 eidooiers
 • 3 eiwitten
 • 20 gram poedersuiker
 • 400 ml slagroom
 • 2 eetlepels cognac
 • 20 gram boter
 • 300 gram witte chocola
 • 2 eidooier
 • 3 eiwitten
 • 20 gram poedersuiker
 • 400 ml slagroom
 • 2 eetlepels Grand Marnier

Bereidingswijze:

1Smelt voor beide mousses de chocola met boter au bain marie (in aparte kommen). Laat wat afkoelen en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten met de suiker stijf en vervolgens de slagroom. Spatel eerst het eiwit door de chocolademassa en vervolgens de room en cognac c.q. Grand Marnier. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

2Breng suiker en water aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen. Kook dit stroopje nog wat in en laat afkoelen. Voeg dan het sinaasappelsap toe. Snij de bloedsinaasappel uit in parten. Maak van de mousses quenelles en serveer in een diep bord met de saus en sinaasappelparten.

Opbrengst:

4 broodjes