Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
180 min.
Klaar in:
195 min.

Dit recept levert malse lamsbouten op die langzaam worden gekookt in een rijke rode wijn saus. Serveer met een (zelfgemaakte) aardappelpuree voor een bijzondere maaltijd!


Ingrediënten:

  • 2 lamsbouten
  • 2 blikjes (elk 400 gr) tomatenblokjes
  • 1 glas rode wijn
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • snufje zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 160-170°C. Verhit de olie in een diepe zware gietijzeren braadpan op middelhoog-hoog vuur. Braad hierin de lamsbouten rondom aan. Haal uit de pan en zet apart. Voeg meer olie toe, indien nodig, zet het vuur op middelmatig, voeg de uien toe en bak ze glazig. Voeg de knoflook toe, roer er na 2 minuten de rode wijn en de bouillon door. Laat een minuut of twee koken en voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de rozemarijn voor de garnering.

2Breng aan de kook en voeg opnieuw het vlees toe. Zet het vuur laag, draai het vlees om het goed te bedekken en doe het deksel op de pan. Zet in de voorverwarmde oven en laat een goed uur sudderen.

3Haal uit de oven en controleer de saus, bedek het vlees goed met de saus. Zet terug in de oven. Herhaal dit proces totdat het lamsvlees bijna van het bot valt en de saus is ingedikt. Afhankelijk van de grootte van het vlees, stoof ik dit ongeveer 3 uur, maar je kan het zo nodig aanpassen.

4Serveer met romige aardappelpuree met een takje rozemarijn ter garnering op het lamsvlees. Heerlijk!

Opbrengst:

2 broodjes