Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
90 min.
Klaar in:
120 min.

Als verse tomaten in het seizoen zijn is dit een perfect recept om tomatensoep te maken, helemaal niet moeilijk!


Ingrediënten:

  • 1.3 kilo tomaten, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 140 gram fijngesneden wortelen
  • 130 gram fijngesnipperde ui
  • 420 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels zeezout
  • 45 gram boter

Bereidingswijze:

1Breng de tomaten, wortelen en ui aan de kook in een soeppan op middelhoog vuur, zet het vuur vervolgens lager. Laat sudderen gedurende 30 minuten. Roer vervolgens de kippenbouillon, suiker en zout erdoor.

2Smelt de boter op middellaag vuur in een kleine steelpan. Klop de bloem er al roerend door tot het mengsel dikker is. Klop langzaam de melk erdoor tot een gladde massa. Laat koken en blijf constant kloppen tot de saus dik is, ongeveer 5 minuten en voeg dan het melkmengsel toe aan de soeppan. Breng op smaak met basilicum, selderijzout, peper en knoflookpoeder. Laat de soep gedurende 1 uur sudderen en indikken.

Opbrengst:

4 broodjes