Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
360 min.
Klaar in:
390 min.

Een authentiek Zuid-Vietnamese Pho. Een rijk gekruide bouillon wordt geserveerd met rijst noedels en in dunne plakjes gesneden rundvlees.


Ingrediënten:

 • 2,25 kg runderschenkel, met vlees
 • 1 kg ossenstaart
 • 1 witte radijs (oftewel daikon (Japans) of mooli (Hindi)), gesneden
 • 2 uien, fijngehakt
 • 50 gr hele steranijs vruchten
 • 1/2 kaneelstokje
 • 2 hele kruidnagels
 • 1 theelepel zwarte peperkorrels
 • 1 schijfje verse gember
 • 1 eetlepel basterdsuiker
 • 1 eetlepel zout
 • 1 eetlepel vissaus
 • 675 gr gedroogde platte rijstnoedels
 • 225 gr bevroren entrecôte

Bereidingswijze:

1Leg de rundschenkel in een zeer grote (9 liter of meer) pan. Breng op smaak met zout, en vul de pan met 7 liter water. Breng aan de kook, en kook voor ongeveer 2 uur.

2Schep het vet van het oppervlak van de soep en voeg de ossenstaart, radijs en uien toe. Bind de anijsvruchten, kaneelstokje, kruidnagels, peperkorrels en gember ineen thee-ei of plaats in een kruidenzakje en voeg toe aan de soep. Roer de suiker, zout en vissaus erdoor. Sudder op de middellaag vuur gedurende ten minste 4 uur (hoe langer, hoe beter). Aan het einde van het koken, proef je en voeg zout toe als dit nodig is. Zeef de bouillon en doe het terug in de pan en laat zachtjes pruttelen. Gooi specerijen en botten weg. Bewaar het vlees van de rundschenkel voor andere doeleinden, indien gewenst.

3Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Week de rijstnoedels in water voor ongeveer 20 minuten, kook ze vervolgens in kokend water tot ze zacht, maar niet papperig zijn, gedurende ongeveer 5 minuten. Snijd het bevroren rundvlees flinterdun. (Het vlees moet dun genoeg worden om direct te koken.)

4Leg wat noedels in elke kom en bedek met een paar plakjes rauw rundvlees. Schep kokende bouillon over het rundvlees en noedels in de kom. Serveer met hoisin saus en Sriracha saus erbij. Zet ui, koriander, tauge, basilicum, lente-uitjes en limoen op tafel voor zodat iedereen zijn eigen ingredienten kan toevoegen.

Opbrengst:

6 broodjes