Voorbereiding:
25 min.
Klaar in:
265 min.

Ik probeer van alles uit met zo laag mogelijke calorieën en dit is een nieuwe versie van mijn yoghurt-sinaasappeltaart.


Ingrediënten:

  • 25 gram boter
  • 1 rol oreo koekjes fijngemalen
  • 5 gelatine blaadjes
  • 3 sinaasappels
  • 2,5 ml natrena of gelijk aan 50 gram suiker, of gewoon 50 gram suiker
  • 600 gram Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

1Smelt de boter , Maal de koekjes fijn en doe dat bij de boter en meng goed door. Bekleed een kleine springvorm met bakpapier en stort de koekkruim in de taartring en druk stevig aan. Zet in de koelkast en laat afkoelen.

2Leg 4 gelatine blaadjes in koud water te weken ongeveer 5 min. Rasp de schil van een sinaasappel en doe dit bij de yoghurt nu is ook de tijd om de natrena bij de yoghurt te doen of de suiker. Roer dit alles goed door pers je de sinaasappel uit en verwarm het sap tot bijna kokend. Haal het sap van het vuur en roer hier de uitgeknepen blaadjes gelatine door. Dit roeren we weer door de yoghurt. Als alles goed is doorgeroerd storten we het op de koekjesbodem en zetten dit weer twee uurtjes in de koelkast om het te laten opstijven.

3Nu beginnen we met de laatste laag. We weken het laatste blaadje gelatine en persen nog twee sinaasappels uit. We verwarmen het sap tot bijna kookpunt. We halen de pan van het vuur en knijpen de gelatine uit en laten dit weer in het sap smelten. Goed roeren en het sap tot kamertemperatuur laten afkoelen om dan vervolgens voorzichtig op de yoghurttaart te gieten. Dit moet voorzichtig gebeuren je kunt dat het beste via een lepel op de taart gieten. Dit laten we dan ook weer opstijven in de koelkast.

Opbrengst:

1 broodjes