Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
45 min.
Klaar in:
55 min.

Deze heerlijke tomaten-basilicumsoep is eenvoudig te bereiden. Lekker als snelle lunch met een broodje of kaastosti.


Ingrediënten:

  • 50 gr boter
  • 60 ml olijfolie
  • 250 gr ui, fijngesneden
  • 1,5 kg tomaat, geboord, geschild en in vieren
  • 20 gr vers basilicumblad, fijngesneden

Bereidingswijze:

1In een grote pan op een middelhoog vuur boter en olijfolie verhitten en daarin ui bakken tot deze zacht is. Tomaten en fijngesneden basilicum toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Kippenbouillon toevoegen, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en gedurende 15 minuten laten koken.

2De soep met blender of staafmixer pureren. In de pan gieten en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en geleidelijk de room erdoor roeren. De soep door een vergieten gieten en met een takje basilicum garneren alvorens te serveren.

Opbrengst:

8 broodjes