Voorbereiding:
60 min.
Bereiding:
10 min.
Klaar in:
130 min.

Deze schattige kleine lammetjes zijn gemaakt met chocolade cupcakes bedekt met mini marshmallows als wol. Ontzettend leuk om te maken met de kinderen voor Pasen of een verjaardag! Bekijk ook de video van dit recept, met nog twee extra ideeën voor cupcakes voor Pasen.


Ingrediënten:

  • 24 chocolade cupcakes
  • zwarte dropveters
  • 12 witte marshmallows
  • 48 snoepoogjes
  • 500 gr witte mini marshmallows

Bereidingswijze:

1Bereid de cupcakes volgens het recept en laat ze helemaal afkoelen (of koop chocolade cupcakes in de winkel).

2Bereid de vanille roomglazuur voor door de boter met een mixer licht en romig te kloppen. Voeg zout, vanille en 500 gr poedersuiker toe. Mix goed door. Voeg eetlepel voor eetlepel de melk toe, afwisselend met de resterende suiker, en blijf mixen, tot je de juiste consistentie hebt.

3Om de cupcakes te versieren Snij de dropveter in korte stukjes. 48 stukjes van een halve centimeter voor de neusjes en 72 stukjes van een centimeter voor de oren en staart.

4Snij de 12 grote marshmallows in de lengte doormidden. Prik met een cocktailprikker twee gaatjes aan de bovenkant van elke helft voor de oren en steek hier stukjes drop van een centimeter in. Prik twee gaatjes aan de voorkant onderaan als neusgaten en steek hier de kleinere stukjes drop in.

5Bestrijk de achterkant van de snoepoogjes met een beetje glazuur en plak ze hiermee iets boven de neus op de marshmallowhelften. Herhaal met alle oogjes.

6Bestrijk de chocolade cupcakes met een spatel of mes met een gelijkmatige laag roomglazuur. Bevestig een marshmallowhoofd op elke cupcake.

7Bedek nu de rest van de cupcakes met mini marshmallows door ze met de platte kant in het glazuur te drukken. Laat wat ruimte vrij voor de staart en steek daar de resterende stukjes drop van 1 cm in.

Opbrengst:

24 broodjes