Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
70 min.
Klaar in:
100 min.

Er is niets beter dan een warme en heerlijke zelfgemaakte appeltaart. Deze is vrij eenvoudig te maken en smaakt heerlijk met slagroom of ijs.


Ingrediënten:

  • 300 gr witte bloem
  • 150 gr ongezouten boter, in blokjes gesneden
  • 100 gr basterdsuiker
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanillesuiker

Bereidingswijze:

1Meng de bloem met het bakpoeder in een grote kom. Roer 100 gr suiker, vanillesuiker en zout erdoor. Voeg de boter en ei toe. Verwerk alles tot een glad deeg. Wikkel in plasticfolie en zet 1 uur of ’s nachts in de koelkast.

2Schil de appels, snijd ze in vieren, haal het klokhuis eruit en hak ze vervolgens fijn in de keukenmachine of met de hand. Meng in een beker, 2 eetlepels suiker met kaneel en meng ze met de appels (gebruik meer of minder, afhankelijk van de zoetheid van de appels).

3Verwarm de oven voor op 190 ° C / gasoven stand 5. Vet een ronde springvorm in met boter.

4Bedek de bodem en zijkanten van de springvorm met 2/3 van het gekoelde deeg. Giet het appelmengsel erover en rol het resterende deeg in een cirkel. Plaats de deegcirkel bovenop de appels, druk het goed samen aan de zijkanten. Als je deeg over hebt, maak je er mooie vormen mee en versier je er de taart mee.

5Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 ° C / gasoven stand 4 en bak nog een extra 30-40 minuten.

6Laat taart iets afkoelen. Serveer warm of koud.

Opbrengst:

12 broodjes