Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
07 min.
Klaar in:
17 min.

Met kant-en-klare gnocchi is dit vullende, rustieke gerecht net zo snel klaar als een opgewarmde maaltijd. Als u daar zin in heeft, maak dan de gnocchi zelf. Dat kost meer tijd, maar is helemaal niet moeilijk.


Ingrediënten:

  • 600 gr kant-en-klare aardappel gnocchi
  • 50 gr boter
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse salie, fijngesneden
  • 1/4 theelepel zout
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1Een pan licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. Gnocchi toevoegen en koken tot ze boven komen drijven (2-3 minuten). Afgieten.

2In een koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten. Knoflook erdoor roeren en deze in ong. 4 minuten zacht en goudbruin laten worden. Salie en zout er een paar seconden doorroeren, vervolgens de gekookte gnocchi toevoegen. Voorzichtig 4 eetlepels Parmezaanse kaas en peper erdoor scheppen. Bestrooien met de resterende 2 eetlepels Parmezaanse kaas en serveren.

Opbrengst:

2 broodjes