Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
60 min.

Dit is een eenvoudige vegetarische tofu vindaloo, die vergelijkbaar is met soortgelijke recepten in Indische restaurants. Serveer met basmatirijst.


Ingrediënten:

  • 3 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1 stuk (van ong. 5 cm) verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 2 uien, gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1/2 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 3 wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 3 eetlepels vindaloo currypoeder
  • 6 eetlepels tomatenpuree

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Roer de gember erdoor, en bak tot het goed gaat geuren en bruin begint te worden, ongeveer 2 minuten. Voeg de uien, bloemkool en wortels toe. Roerbak de groenten zacht, ongeveer 5 minuten.

2Roer het vindaloopoeder en de tomatenpuree tot er geen klontjes van de tomatenpuree overblijven. Voeg, al roerende, de kokosmelk, groentebouillon, en kikkererwten toe. Schep de tofu en champignons erbij, roer voorzichtig, en breng op smaak met zout. Breng het geheel aan de kook, en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Roer af en toe.

Opbrengst:

6 broodjes