Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
55 min.
Klaar in:
65 min.

Een heerlijke variant op een Italiaanse klassieker, waarbij je geitenzuivelprodukten gebruikt.


Ingrediënten:

  • 4 kipfilets, gesneden in blokjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr geiten-boter
  • 2 plakjes spek
  • 1 eetlepel bloem
  • 400 gr blik gehakte tomaten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • handvol grof gesneden basilicum
  • 8 lasagne vellen

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5. Smelt de boter op het fornuis, bak de ui, spek en knoflook zacht. Voeg de kip toe en bak tot deze bruin is. Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut. Voeg het bouillonblokje toe, het blik tomaten en de basilicum. Zet het deksel erop en laat 10-15 minuten sudderen.

2Om de saus te maken: Smelt de boter, voeg de bloem toe en kook 1 minuut op laag vuur. Voeg de melk beetje bij beetje toe, terwijl je voortdurend roert tot je een gladde saus hebt. Voeg de kaas toe en roer goed.

3Om de lasagne te maken: gebruik een grote ovenschaal, giet de helft van het kipmengsel erin en bedek met 4 lasagnevellen, voeg dan weer een laag kipmengsel toe en dan weer lasagnevellen. Giet de kaassaus erboven op. Bak 30-40 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Opbrengst:

4 broodjes