Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
55 min.
Klaar in:
70 min.

Garneer de taart met een handje suiker en een paar aardbeien. De taart heeft in het midden een lichte karamelsmaak. Over de houdbaarheid van restjes hoeft u zich geen zorgen te maken, de taart is op voordat u het weet!


Ingrediënten:

  • 100 gr kosjere margarine
  • 225 gr pure chocola, fijngesneden
  • 5 eieren, gedeeld
  • 150 gr suiker
  • 140 gr gemalen amandelen

Bereidingswijze:

1De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De bodem en rand van een springvorm (diameter 23 cm) met aluminiumfolie beleggen en folie invetten.

2Margarine en chocolade op een laag vuur tot een gladde saus roeren en laten afkoelen.

3In een middelgrote mengkom het eiwit in ong. 2 minuten stijf opkloppen. In een aparte kom in ong. 1 minuut dooiers en suiker tot een dik en bleek mengsel kloppen. De chocolademix en de amandelen erdoor roeren. Schep het eiwit hier in 3 keer door tot er geen strepen eiwit meer zichtbaar zijn. Schep het beslag in de bakvorm.

4Een bakvorm van 20 cm met 2,5 cm water op het onderste niveau van de oven om de taart vochtig te maken.

5De taart op het middelste niveau van de oven in 45-50 minuten bakken tot de randen loslaten en de bovenlaag een stevig midden heeft. Gedurende de laatste 20 minuten baktijd de taart losjes met folie afdekken. Als de taart barst is dat niet erg, omdat de taart omgedraaid afgemaakt zal worden.

6Gedurende 10 minuten op een rooster laten afkoelen en vervolgens voorzichtig de rand van de bakvorm verwijderen. Omgekeerd op een presenteerschaal leggen en volledig laten afkoelen.

Opbrengst:

12 broodjes