Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
50 min.
Klaar in:
65 min.

Een makkelijk recept voor gewone cake, gebakken in een ronde, kleine springvorm. Snij de cake doormidden, bestrijk met slagroom en beleg met verse aardbeien en klaar is deze ‘naked cake’! Een snelle aardbeien-slagroomtaart.


Ingrediënten:

  • 100 gr suiker
  • 100 gr boter (zacht)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel (of 100 gr bloem + 1/2 theelepel bakpoeder + snufje zout)
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker (of meer naar smaak)
  • 1 bakje aardbeien, schoongemaakt en in plakjes

Bereidingswijze:

1Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een ronde springvorm (ong. 18 cm doorsnee) in met boter en bestuif met bloem. Bedek de buitenkant van de vorm eventueel met folie, zodat het beslag niet kan gaan lekken.

2Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag. Giet het beslag in de springvorm.

3Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar. Steek een sateprikker in het midden van de cake om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, stort de cake op een schaal en laat verder afkoelen.

4Snij de cake horizontaal doormidden met een groot mes.

5Klop de slagroom stijf met suiker. Bestrijk de onderste helft van de cake met de helft van de slagroom en bedek met wat plakjes aardbei. Leg de bovenste helft van de cake erop en bestrijk ook deze met slagroom. Leg de resterende plakjes aardbei er decoratief bovenop.

Opbrengst:

4 broodjes