Voorbereiding:
10 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
70 min.

Deze heerlijke, gezonde, kruidige, vegetarische herfstsoep met wortel, pastinaak, selderij, ui en kokosmelk ruikt niet alleen geweldig, maar smaakt ook zo! Ik krijg altijd complimenten als ik deze soep maak.


Ingrediënten:

  • 50 gr boter
  • 1,5 eetlepel fijngesneden verse gember
  • 1/4 theelepel pimentpoeder
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 pastinaak, in stukjes

Bereidingswijze:

1Smelt de boter in een grote zware braadpan met deksel op laag vuur en voeg alle kruiden toe als de boter is gesmolten. Roer ongeveer 3 minuten door de kruidige gesmolten boter.

2Voeg de gesnipperde ui toe, en bak zachtjes 5 – 10 minuten met de deksel erop tot de uien zacht zijn geworden. Voeg de stukjes pastinaak, wortel en bleekselderij toe. Roer goed door de pan en laat 15 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.

3Roer de rode linzen en ongekookte rijst door de pan, en giet na een minuutje roeren de groentebouillon erbij. Doe de deksel weer op de pan en laat 30 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten zacht zijn. Zet het vuur daarna uit en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.

4Zet de soep weer op laag vuur en giet de kokosmelk erbij. Roer en voeg ook de fijngehakte koriander toe. Zorg dat de soep niet meer kookt, want dan verdwijnt de romige smaak van de kokosmelk. Breng de soep op smaak met zout en peper. Schep op in soepkommen en serveer met een takje verse koriander, een klein scheutje limoensap (optioneel), en wat kokosmelk ter versiering.

Opbrengst:

8 broodjes