Voorbereiding:
30 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
45 min.

Mijn dochter wilde alles roze op haar verjaardag, vandaar dat we deze roze-witte gemarmerde vanille cupcakes hebben gemaakt! Mijn dochters vriendinnetjes hebben op het feestje glazuur van witte chocolade en roze gekleurde suiker op de cupcakes gedaan!


Ingrediënten:

 • 175 gr zachte boter
 • 175 gr suiker
 • 175 gr zelfrijzend bakmeel
 • 3 grote eieren, geklopt
 • enkele druppels vanille-extract
 • roze kleurstof voor voeding
 • 100 gr witte chocolade
 • 2 eetlepels melk
 • 140 gr boter, zacht
 • 275 gr poedersuiker
 • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1Verwarm de de oven voor op 180°C en bedek een bakblik voor 12 muffins met papieren vormpjes.

2Meng de zachte boter en de suiker door elkaar met een elektrische mixer tot een luchtig geheel. Voeg geleidelijk en afwisselend de eieren en steeds een beetje bloem toe en meng. Voeg het vanille-extract en de resterende bloem toe en meng weer goed.

3Schep de helft van het beslag in een andere kom. Voeg 1 of 2 druppels roze kleurstof toe aan één van de kommen en meng.

4Schep theelepels van het witte en roze cupcakebeslag in elk papieren vormpje (maak ongeveer 3/4 vol).

5Bak gedurende 15 minuten, of tot ze gaar zijn, en laat daarna 10 tot 15 minuten afkoelen in het bakblik voordat je ze verder laat afkoelen op een rooster.

6Om de botercrème te maken: Breek de witte chocolade en doe dit in een magnetronbestendige kom. Voeg de melk toe en verwarm op lage stand gedurende 30 seconden om de chocolade te smelten. Roer goed en zet apart.

7Mix de boter, poedersuiker, vanille-extract en de gesmolten chocolade in de kom van een keukenmachine. Meng totdat het bij elkaar komt. Schep alles in een spuitzak en versier de afgekoelde cupcakes ermee. Laat de kinderen de cupcakes verder versieren met de roze suiker en hartjes gemaakt van fondant.

Opbrengst:

12 broodjes