Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
35 min.
Klaar in:
50 min.

Een heerlijke chili die ik meestal serveer met rijst en zure room, maar hij is ook lekker in een taco met geraspte kaas, guacamole, enz.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 uien, gesnipperd
  • 2-3 groene pepers, in dunne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/4 theelepel piment
  • 1 courgette, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 8 champignons, gesneden

Bereidingswijze:

1Verhit de olie in een pan op matig vuur, voeg de uien toe en fruit ze, roer van tijd tot tijd, tot ze zeer zacht zijn en net beginnen te kleuren. Voeg de chilipepers, knoflook, komijn, cayennepeper en piment toe en roer een minuutje door.

2Voeg de courgette, champignons en rode paprika toe en roer de specerijen erdoor. Voeg de tomatenpuree, tomaten uit blik met hun sap, kietvitsbonen, rode wijn, peterselie, koriander en oregano toe. Giet 100 tot 150 ml water erover en voeg wat zout en peper toe.

3Laat 25 tot 30 minuten zachtjes pruttelen en roer van tijd tot tijd, tot de groenten allemaal zacht zijn en de saus lekker dik is. Proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe. Serveer met rijst en een klodder zure room.

Opbrengst:

6 broodjes