Voorbereiding:
02 min.
Bereiding:
15 min.
Klaar in:
17 min.

Vanaf 6 maanden (soms al vanaf 4 maanden) kun je je baby een groentehapje geven! Courgette is als eerste hapje een goeie keuze. Voeg geen zout of peper of andere kruiden toe.


Ingrediënten:

  • 1 grote (biologische) courgette

Bereidingswijze:

1Was de courgette en snij de uiteinden eraf. Snij in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Leg ze in een pan met een laagje water (tot halverwege de courgette) en breng aan de kook. Laat ongeveer 8 minuten koken tot de courgette heel zacht is als je er met een vork in prikt.

2Doe de courgette in een maatbeker (of keukenmachine) en pureer dit met behulp van een staafmixer tot een glad papje. Je kunt eventueel wat kookwater toevoegen, maar courgette bevat van zichzelf al veel water en het papje wordt dus waarschijnlijk al wel dun genoeg.

3Laat afkoelen en serveer de courgette lauw (niet heet!) of op kamertemperatuur.

4Het restant van de courgette kun je goed invriezen! Vul bijvoorbeeld ijsblokbakjes met de puree, zodat je later het makkelijk per portie weer kunt laten ontdooien en opwarmen. Dek het bakje wel goed af in de vriezer, zodat er geen viezigheid in kan komen.

Opbrengst:

3 broodjes