Voorbereiding:
15 min.
Bereiding:
60 min.
Klaar in:
75 min.

Recept om gewone cupcakes te maken. Je hebt hiervoor geen pakje cakemeel nodig. De cupcakes worden gemaakt van zelfrijzend bakmeel, boter, suiker en eieren.


Ingrediënten:

  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter (zacht)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 scharreleieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel (of 200 gr bloem + 1 theelepel bakpoeder)
  • snufje zout
  • 2 – 3 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1Leg de boter al een paar uur van tevoren uit, zodat deze goed zacht is.

2Verwarm de oven voor op 175°C.

3Klop de suiker, zachte boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen. Voeg een snufje zout toe en de melk. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag. Schep het beslag in de cakevormpjes, maak ze ongeveer voor de helft vol.

4Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Steek een satéprikker of breinaald in het midden van een cakeje om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 5 minuten afkoelen.

Opbrengst:

12 broodjes