Voorbereiding:
25 min.
Bereiding:
30 min.
Klaar in:
55 min.

Heerlijke gevulde paprikaschotel met rijst, gehakt, courgette, wortel, prei en geitenkaas voor vier personen.


Ingrediënten:

  • 4 paprika’s
  • 2 rode uien gesneden in halve ringen
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 1 wortel in kleine blokjes
  • 1 courgette in blokjes gesneden.
  • 100 gram Griekse rijst

Bereidingswijze:

1Warm de oven voor op 200°C.

2Breng water met de bouillonblokjes aan de kook en kook hierin de Griekse rijst in ongeveer 12 minuten beetgaar. Was intussen de paprika’s schoon en snij het dakje eraf (wel bewaren) en verwijder de zaadlijsten en het zaad. Zet de paprika’s in een schaal. Giet de rijst af en roer er een scheut olijfolie door.

3Fruit in een hapjespan de uien in wat olijfolie aan en fruit de knoflook even mee vlak voordat je het gehakt erbij doet. Bak het gehakt rul en kruid deze met de Râs al hânout kruiden en zout en peper naar smaak. Doe dan de groente erbij en laat dit alles even doorbakken.

4Schep door het gehakt/groentemengsel de rijst en vul hiermee de paprika’s. Brokkel over de gevulde paprika’s de geitenkaas en zet het dakje er weer op. Dit gaat nu 20 tot 30 min in de oven. Eet smakelijk.

Opbrengst:

4 broodjes