Voorbereiding:
05 min.
Bereiding:
20 min.
Klaar in:
85 min.

Natuurlijk een geschikt dessert voor de Kerst, maar tijdens de rest van het jaar ook erg lekker.


Ingrediënten:

  • 200 gr chocoladereep
  • 2 theelepels instant koffie
  • 750 ml water (voor au bain marie)
  • 5 eieren, gesplitst
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze:

1De chocoladereep in stukjes breken en samen met de oploskoffie in een metalen kom verwarmen op een pan met kokend water (au bain marie), ong. 5-10 minuten. Zorg dat de kom met chocolade het water niet raakt. Roer vaak. Laat de chocolade iets afkoelen (blijf af en toe roeren).

2Splits de 5 eieren. Klop de eiwitten stijf. Meng de dooiers samen met de vanillesuiker, en klop dit tot een lichtgeel en schuimig mengsel. Klop als laatste ook de slagroom stijf. Schep alles nu luchtig door elkaar en zet minstens 1 uur in de koelkast in kleine bakjes.

Opbrengst:

6 broodjes